ОБИЛАЗАК ЗАВРШНИХ РАДОВА У УЛИЦИ ПИЛОТА МИХАИЛА ПЕТРОВИЋА

четвртак, 25. новембар 2021.
При крају су радови на асфалтирању улице Пилота Михаила Петровића у Раковици. Радове на постављању новог асфалта данас су обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Милош Симић, чланови Општинског већа Мирјана Гутеша и Томислав Пантелић и Павле Павловић из ЈКП „Београд пут“.
Радови на реконструкцији улице почели су 4. новембра, финансира их Јавно предузеће „Путеви Србије“ док радове изводи Јавно-комунално предузеће „Београд пут“.
Миличковић и Симић су се захвалили радницима који су у кратком року привели крају радове на овој веома битној саобраћајници. Захвалили су се и грађанима на стрпљењу, јер је током трајања радова измештен саобраћај.
Улица Пилота Михаила Петровића реконструише се у читавој дужини већој од 1.200 метара. Прва фаза је обухватала деоницу дугу 670 метара од улице Миле Димић до Кнеза Вишеслава. Друга фаза обухвата деоницу од улице Старца Милије до Миле Димић дужине око 600 метара.
Завршетком радова, једна од најважнијих саобраћајница у Раковици биће комплетно реконструисана и пружаће максималну сигурност возачима и пешацима. Такође, ово је један од примера одличне сарадње локалне самоуправе, Града Београда и надлежних јавних предузећа од које највећу корист имају грађани.
У Раковици је од почетка године реконструисано близу 40 улица. Осим тога реконструисани су паркинзи у улици Велизара Станковића и Николе Мараковића, проширен је један паркинг у Вукасовићевој улици, док су у истој улици изграђена два нова паркинга.