ОПШТИНА РАКОВИЦА УГОСТИЛА ТАЛЕНТОВАНУ МЛАДУ БАЛЕРИНУ

понедељак, 27. децембар 2021.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Већа задужен за спорт и омладину Владимир Ковачевић Јурашин угостили су Ирис, најбољу такмичарку Балетског судија “Мага Магазиновић” која је дошла у пратњи тренера и оснивача студија Дуње Махорчић. На недавно одржаном трећем Међународном фестивалу уметничке игре за децу, Ирис и друге такмичарке Балетског судија “Мага Магазиновић” освојиле су чак пет првих места.
Балетски студио “Мага Магазиновић” током године учествује на најмање десет такмичења и поносно истичу да се најчешће врате са освојеним првим местом.
Ирис Јукић са само седам година има освојених више од десет медаља. На такмичењу у Истанбулу које је било одржано у октобру ове године освајила је прво место и ту медаљу издваја као најдражу. Прошле године била је прва на такмичењу у Бечу, а 2019. године осваја прво место у Прагу.
Председник Општине Раковица Милош Симић честитао је Ирис на изузетним резултатима и нагласио да ће Општина Раковица увек бити на располагању својим најмлађим суграђанима, који су вредни, талентовани и успешни. Такође, пожелео јој да и у школи буде подједнако успешна као и у балету.
Током разговора, тренер балерина, Дуња Махорчић, упознала је председника Општине Раковица са проблемима са којима се сусрећу током тренирања. Симић је истакао да ће локална самоуправа у складу са могућностима наставити да помаже раковичке таленте како би они наставили да на најбољи начин представљају нашу општину на такмичењима.