ПОЧЕО НОВИ ЦИКЛУС ОБУКЕ „ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА“ У РАКОВИЦИ

понедељак, 24. јануар 2022.

У Раковици је почео нови циклус обуке за полазнике у бизнису „Пут до успешног предузетника“, коју су организовале Градска општина Раковица и Национална служба за запошљавање – служба Раковица.

Полазнике је у име Градске општине Раковица поздравио председник Милош Симић, који је свиа пожелео да покрену успешан приватни посао.

„Диплома коју овде стекнете даће вам могућност да аплицирате за државне субвеније приликом покретања сопственог посла. Верујем да ћете ова два дана научити многе корисне ствари које ће вам помоћи да направите тај први одлучујући корак ка приватном бизнису. Оно што треба да знате је да ћете на вашем путу до успешног предузетника увек имати помоћ Градске општине Раковица“, рекао је између осталог Симић.

Обуку „Пут до успешног предузетника“ похађа 90 лица. У два дана акредитовани предавачи Националне службе за запошљавање упознаће полазнике о првим корацима приликом покретања сопственог бизниса, са посебним акцентом на израду бизнис-плана. На крају обуке полазници ће добити сертификат, који представља услов да аплицирају за добијање подстицајних средстава која сваке године, за почетнике у бизнису, издваја Национална служба за запошљавање.

Из Националне службе за запошљавање су навели да је у 2021. години 25 лица из Раковице, која су прошла обуку „Пут до успешног предузетника“ добило подстицајна средатва и покренуло приватни посао.