ДАРОВИТА ДЕЦА ГОСТИ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

уторак, 22. фебруар 2022.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић данас је примио ученике Основне школе „Никола Тесла“ чланове различитих уметничких секција, који су се истакли на бројним такмичењима.
Гости Општине Раковица били су Мила и Лазар Милинковић брат и сестра, ученици другог и петог разреда, Киан Керамат ученик четвртог разреда, Лазар Милинковић који похађа пети разред, Јулија Љубојевић која иде у шести разред, као и Аелена Рађен и Страхиња Новаковић, ученици осмог разреда.
Они су били у пратњи директора школе Станислава Стевуљевића и библиотекарке Александре Дракулић која у школи води више уметничких секција.
Малишани који су посетили Општину Раковица до сада су се истакли на бројним такмичењима и наступима. Имајући у виду да је јуче био Међународни дан матерњег језика, председник Општине Раковица Милош Симић уручио је директору школе Станиславу Стевуљевићу комплет лектира.
Сваки од ученика који је данас био гост, рецитовао је песме или одломке омиљених књижевних дела.
Ученице Јулија Љубојевић и Арелена Рађен рецитовале су песме на енглеском језику. Страхиња Новаковић рецитовао је одломак „Горског вијенца“. Ученик четвртог разреда Киан Керамат је на иранском језику, уз каснији превод на српски језик, рекао како се зове у коју школу иде и још неколико реченица о себи.
На крају су Мила Милинковић која иде у други разред и њен брат Лазар који похађа пети разред, заједно изрецитовали немачку песмицу коју су после превели на српски језик.
Наступе ученика похвалили су председник Општине Раковица Милош Симић и директор школе Станислав Стевуљевић.
Они су напоменули да је познавање језика веома важно и да не постоје мање или више вредни језици, већ само они који се чешће или ређе употребљавају.