ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ

петак, 25. фебруар 2022.

Градска општина Раковица ускоро ће бити богатија за још једну пешачку стазу. У току су радови на изградњи нове пешачке стазе која ће повезивати улице Велизара Станковића и Ивана Мичурина.

Радове на изградњи пешачке стазе данас су обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Милош Симић, заједно са чланицом Општинског већа Снежаном Предојевић.

Они су се захвалили радницима ЈКП „Зеленило“ на томе што предано раде, не само на изградњи ове стазе, већ и на реконструкцији паркова и уређивању других јавних површина у општини. Радницима који раде на изградњи стазе уручени су сокови и вода, како би се освежили током паузе.

Нова пешачка стаза која повезује улице Велизара Станковића и Ивана Мичурина пролази одмах поред Основне школе „Иво Андрић“. Ову релацију свакодневно користи велики број грађана, пре свега ученици који похађају школу и њихови родитељи, као и станари околних зграда. Радове на изградњи стазе иницирала је Градска општине Раковица која је примила велики број молби грађана да се она изгради.

Неколико дана раније завршени су радови на још једној стази која повезује паркинг између зграда у улици Велизара Станковића са Основном школом „Иво Андрић“. Изградњу дела пешачке стазе која се налази у самој школи, сопственим средствима финансирала је Градска општина Раковица, док је радове на делу стазе од школе до паркинга између зграда у улици Велизара Станковића изводило ЈКП „Зеленило Београд“.