ОПШТИНА РАКОВИЦА ПОМОГЛА ДА СЕ САНИРА ШТЕТА НАКОН ПОЖАРА

среда, 9. март 2022.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, заједно са председником Градске општине Раковица Милошем Симићем, обишао је данас зграду у Вукасовићевој 15, коју је пре неколико дана захватио пожар.

Они су обишли радове на санацији штете која је настала након пожара, које сопственим средствима финансира Градска општина Раковица.

Миличковић је у разговору са станарима навео да је брзом реакцијом ватрогасаца избегнута већа штета и да су сачувани људски животи. Истакао је да је поносан на ватрогасно-спасилачке јединице, које преданим радом штите животе, здравље и имовину наших грађана.

Председник Градске општине Раковица Милош Симић рекао је да је локална самоуправа одмах притрчала у помоћ како би помогла да се штета на згради што пре санира и како би се створили услови да се станари што пре врате у своје домове.

Стамбена зграда у Вукасовићевој 15 броји 16 станова, а пожар је избио прошлог четвртка у касним поподневним часовима услед квара на електроинсталацијама. Брзом реакцијом ватрогасаца пожар је угашен, зграда је остала без струје, док су ходници и заједничке просторије руиниране.

Захваљујући Градској општини Раковица ходници су окречени, отклоњена је и друга штета на заједничким просторијама, док је у сарадњи са надлежним институцијама у згради поново пуштена струја.