ПОСЕТА ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „14. ОКТОБАР“

петак, 11. март 2022.
Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Милош Симић данас су посетили Основну школу „14. октобар“ у Гочкој улици на Лабудовом брду.
Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић са директорком школе Светланом Илиев Ћосић разговарао је о побољшању видео-надзора у школи. Договорено је да се због безбедности деце видео-надзор појача, имајући у виду да се у овом објекту налазе и основна школа и гимназија и да је двориште око школе огромно. Такође констатовано је да је безбедност ученика приоритет и да је од велике важности што је видео-надзор повезан са Полицијском станицом Раковица.
Директорка школе Светлана Илиев Ћосић показала је гостима фискултурну салу која се реконструише, а чије радове сопственим средствима финансира Градска општина Раковица. Осим фискултурне сале, ускоро ће почети радови и на обнови свлачионица и мокрих чворова у свлачионицама, након чега ће ученици ове школе и Гимназије „Патријарх Павле“ која се налази у истој згради, имати много боље услове за часове физичког васпитања.
Осим у школи у Гочкој улици, у другом објекту ове школе у Кнежевцу прошле године су прилагођене просторије за потребе дневног боравка. Такође, уређене су и просторије Месне заједнице „Кнежевац“ које се налазе поред школе, где је део месне заједнице прилагођен за потребе ученика који тамо током зиме имају часове физичког васпитања.
У школи у Кнежевцу, по завршетку школске године, планирани су радови на обнови фасаде.
Градска општина Раковице ове године већ је почела са радовима у школама. У Музичкој школи „Даворин Јенко“ реконструисан је прилаз школи, изграђена је рампа и плато, док су у малој школи „Владимир Роловић“ обновљени мокри чворови.