ОДРЖАНА ТРИБИНА „ПОДСТИЦАЈИ У ПОЉОПРИВРЕДИ“

петак, 18. март 2022.

У Месној заједници Ресник синоћ је одржана трибина „Подстицаји у пољопривреди“. О субвенцијама пољопривредницима говорили су помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић и секретар Секретаријата пољопривреде Града Београда Саво Павичић.

Посетиоце трибине у име Градске општине Раковица поздравио је председник Милош Симић. Он је подсетио да Градска општина Раковица већ годинама помаже пољопривредне произвођаче у општини.

„Градска општина Раковица можда нема велике површине под ораницама, али ми смо одлучни да искористимо све потенцијале који постоје на нашој општини. На разне начине до сада смо подржавали пољопривредне произвођаче. Градска општина Раковица је пружала помоћ приликом регистрације пољопривредних домаћинстава, као и при конкурусању за државне субвенције. Нашим пољпривредницима смо уручивали помоћ у ђубриву, садницама, кошницама, сигнализацији за пољпоривредне машине, као и у многим другим стварима“, рекао је Симић.

Он се захвалио Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Секретаријату за пољопривреду што су одвојили време да раковичке пољопривреднике упознају са субвенцијама. Раковичким пољопривредницима је поручио да је Градска општина ту за њих.

Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић посетиоце трибине упознао је са мерама које држава предузима након рата у Украјини, како би помогла пољопривредним произвођачима. Поручио је да је једна ствар сиурна, а то је да Србија неће остати без хране.

Секретар Секретаријата за пољопривреду Саво Павичић подсетио је да је у 2015. године Град Београд издвајао 20 милиона динара за субвенције, док је ове године у ту сврху издвојено 240 милиона динара, што показује колико се више улаже у пољопривредну производњу. Он је представио јавне позиве које је расписао Град Београд и објаснио је услове који су неопходни да се испуне.

Богићевић и Павичић позвали су пољопривредне произвођаче да се пријаве за субвенције, док су одговарали на питања посетилаца трибине. Градској општини су се захвалили на одличној сарадњи и помоћи коју пружају пољопривредним произвођачима.