НОВА ДОНАЦИЈА ЗА СРЕДЊУ ЗАНАТСКУ ШКОЛУ

четвртак, 24. јануар 2013.

Председник Општине Раковица Милосав Миличковић уручио пећ за пецива школи Средњој занатској школи у Раковици. Пећ ће се користити за обуку ученика пекарског смера ове школе.

Председник Општине Раковица Милосав Миличковић посетио је Средњу занатску школу и том приликом уручио је директору школе Миловану Марковићу пећ за пецива која ће се користити у наставне сврхе.

Ову школу похађају и деца са сметњама у развоју, а пећ ће користити ученици смера за пекаре. Председник Општине Милосав Миличковић рекао је да је Општина, чим је добила молбу директора школе, одмах реаговала и одвојила средства за куповину пећи.

„Драго ми је што је Општина у прилици да овим скромним поклоном омогући ученицима средње занатске школе боље образовање и оспособљавање за рад. Претходно смо школи донирали намирнице које су потребне за њихову праксу. Уверен сам да ће одавде изаћи добри мајстори за пецива и да ће за њих бити посла. Општина Раковица ће и даље наставити да помаже ову просветну установу јер је у нашем највишем интересу да се ученици ове школе, по њеном завршетку, што боље снађу у животу“, рекао је председник Миличковић.

Директор школе Милован Марковић захвалио се Општини Раковица и Милосаву Миличковићу на донацији.

„Пећ коју смо користили била је стара и малтене неупотребљива и на њој нисмо могли да обучавамо ученике. Захваљујући Општини Раковица коначно ће наши ђаци моћи да се правилно обуче за пекарски занат. Хвала још једном Општини Раковица и њеном председнику на овој донацији која је веома битна за нас и наше ученике“, рекао је Марковић.

Само у претходној години Општина Раковица је помогла ову средњу школу са више од пола милиона динара. Општина је финансирала превоз смештај и исхрану деце, и слала је ученике ове школе на разна такмичења.