ПОДЕЉЕНА БЕСПЛАТНА ДЕЧЈА АУТО-СЕДИШТА

недеља, 27. март 2022.
У великој сали Градске општине Раковица данас је, шесту годину за редом, организована подела бесплатних ауто-седишта за децу. Дечја ауто-седишта добили су сви родитељи који су се пријавили на конкурс који је покренула Градска општина Раковица.
У име домаћина родитеље је поздравио председник Градске општине Раковица Милош Симић, који је нагласио да је и ове године обезбеђен довољан број седишта за све који су се пријавили. Симић је рекао да је безбедност деце један од приоритета Градске општине Раковица, као и да ће ауто-седишта повећати безбедност најмлађих у саобраћају.
Пре поделе, стручњаци из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије одржали су демонстрацију правилне употребе ауто-седишта за децу.
Након тога седишта су родитељима уручивали председник Градске општине Раковица Милош Симић, члан Општинског већа Новица Барјактаровић и Светлана Миљуш из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.
Градска општина Раковица ја дечја ауто-седишта обезбедила у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Града Београда, док је један број седишта обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.