МЛАДИ РУКОМЕТНИ ШАМПИОНИ ГОСТИ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

уторак, 7. јун 2022.

Председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Општинског већа Новица Барјактаровић данас су примили младе рукометаше Раковице који су победници Државног првенства М16 које је недавно одржано у Новом Саду. Млади раковички рукометаши победили су у финалу екипу Војводине резултатом 25:24.

Играчима РК „Раковица“ председник Општине Раковица је поручио да су они понос Раковице и да ће Општина да се потруди да и у наредном периоду подржава овај клуб.

„Од срца Вам честитам на овом успеху. Ви сте добри момци, сви се поносимо вама. Желим да наставите вредно да тренирате и да направите успешне каријере, а Општина Раковица ће увек бити ту да помогне“, рекао је између осталог Симић.

Тренери Милорад Радмиловић и Владимир Цвикић захвалили су се Општини Раковица на досадашњој помоћи и сарадњи.

„Морам да истакнем да се осећамо привилеговано што радимо у Раковици. Имам утисак да смо од своје општине много више почаствовани него неки клубови у другим београдским општинама“, рекао је Радмиловић. Он је додао да је захваљујући помоћи Општине Раковица био могућ успех свих категорија клуба који је посебно истакнут последњих седам-осам година.

Владимир Цвикић је навео да су сви играчи из Раковице и да је екипа која је освојила државно првенство пажљиво селектирана још у основној школи.

„Част је и задовољство тренирати ове момке. Овај пројекат траје четири-пет година, колико заједно тренирамо. Искрен да будем очекивао сам златну медаљу. Успели смо да победимо такве рукометне гиганте попут Металопластике, Динама из Панчева, Војводину и многе друге. Момци су показали пожртвовање, слушали су савете за време утакмице, учинили су све да би на крају победили“, рекао је Цвикић који се такође захвалио Општини Раковица на помоћи.

Осим што су освојили државно првенство, двојица играча Рукометног клуба Раковица уврштена су у идеалну поставу Државног првенства М16. У питању су Урош Остојић који је проглашен је за најбољег левог бека, док је Марко Поповић проглашен за најбољег средњег бека.

Градска општина Раковица честита Рукометном клубу Раковица на освојеном државном првенству и жели им пуно среће у предстојећим такмичењима.