ПРВАЦИ ДЕЛИЛИ ПОКЛОНЕ ВОЗАЧИМА И ЗАМОЛИЛИ ИХ ДА СПОРИЈЕ ВОЗЕ ПОРЕД ШКОЛЕ

четвртак, 29. септембар 2022.
Градска општина Раковица, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, наставила је и у новој школској години да организује акције које имају за циљ подизање свести о безбедности деце у саобраћају.
Данас су председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Општинског већа Новица Барјактаровић посетили Основну школу „Ђура Јакшић“, где су ђацима првацима ове школе уручили флуоресцентне прслуке, сликовнице и друге пригодне поклоне.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић замолио је најмлађе ученике ове школе да буду пажљиви у саобраћају, посебно када прелазе улицу.
Након тога, прваци су имали прилику да гледају како припадници саобраћајне полиције заустављају и контролишу возила у близини њихове школе. Полиција је упозоравала возаче да се пажљиво крећу и да прилагоде брзину посебно у зони школа. Сваком возачу који је прошао полицијску контролу прваци су уручили пригодне поклоне који олакшавају и доприносе безбеднијој вожњи.
Пројекат „Безбедност деце у саобраћају на територији Градске општине Раковица“ већ годинама заједно спроводе Градска општина Раковица, Секретаријат за саобраћај Града Београда и Агенција за безбедност саобраћаја. У склопу пројекта организује се велики број едукативних програма намењених пре свега ученицима раковичких основних и средњих школа, са циљем да се подигне свест о безбедности у саобраћају.