ПОТПИСАН УГОВОР О КУПОВИНИ КУЋЕ ЗА ИЗБЕГЛО ЛИЦЕ

уторак, 1. новембар 2022.

Градска општина Раковица наставила је да помаже избеглим и интерено расељеним лицима. Данас је у просторијама Општине потписан уговор о купивини куће, захваљујући којем је Огњен Матић, који је у Србију избегао током рата у Босни и Херцеговини,  након дуго година решио своје стамбено питање.

Уговор су потписали председник Градске општине Раковица Милош Симић, купац Огњен Матић и продавац некретнине. Осим за куповину куће, Огњен Матић је добио и помоћ у виду грађевинског пакета за адаптацију некретнине.

Председник Градске општине Раковица Милош Симић честитао је Огњену Матићу на куповини некретнине и пожелео је пуно среће њему и његовој породици. Огњен, који дуже време са породицом живи у Мраковичкој улици у Раковици, захвалио се Општини Раковица и Комесаријату на помоћи.

Куповину куће за избегла лица финансирају Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Градска општина Раковица, у склопу јавног позива који је расписан у мају ове године. Јавни позив намењен је избеглицама које нису имале решен стамбени проблем, а највећа сума за коју су могли да аплицирају је 1,5 милиона динара за куповину куће и 200.000 динара помоћи у грађевинском и другом материјалу за адаптацију некретнине.