МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

понедељак, 5. децембар 2022.
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом председник Градске општине Раковица Милош Симић и чланице Општинског већа Мирјана Гутеша, Снежана Предојевић и Весна Чингелић посетили су данас председника удружења особа са инвалидитетом „Феникс“, Бранка Јокића из Ресника.
„Градска општина Раковица прикључила се обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом. Овај дан је фокусиран на оснаживање особа са инвалидношћу. Задовољство ми је да уручим симболичне поклоне удружењу „Феникс“, да поразговарам са њима кад год сам у прилици, не само данас, и да им кажем да ћемо наставити да излазимо у сусрет њиховим потребама и у наредном периоду. Важно је да се посветимо стварању друштва у којем ће права и могућности бити једнаке за све и у којем ће човека карактерисати способност а не инвалидност. Неопходно је да свакодневно радимо на подизању свести наших суграђана, као и о неопходности укључивања лица са посебним потребама у све аспекте друштвеног живота.“ – рекао је Симић.
Приликом посете Симић је прошетао са Бранком и саслушао са којим се он проблемима свакодневно сусреће како би пронашли начине за превазилажење истих.