ОДРЖАНА 16. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО РАКОВИЦА

среда, 28. децембар 2022.
На 16. седници Скупштине ГО Раковица која је одржана данас, усвојен је буџет Градске општине Раковица за 2023. годину.
Осим буџета, усвојене су одлуке о мерилима и начину избора пројеката у области културе, затим цркава и верских заједница и из области удружења, док је усвојена и одлука о задовољењу потреба и интереса грађана у области спорта у нашој општини.
Одборници ГО Раковица усвојили су решење о давању сагласности на одлуке Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ о усвајању Програма пословања овог предузећа за 2023. годину и посебног Програма коришћења субвенција из буџета ГО Раковица за 2023. годину.
Усвојена је одлука о давању сагласности на одлуку Управног одбора Центра за културу и образовање Раковица о изменама и допунама Статута.
Такође је усвојено решење о давању сагласности на одлуке Управног одбора Центра за културу и образовање Раковица о усвјању Плана и програма рада и Плана расхода и издатака Центра за 2023. годину.
Одборници Скупштине ГО Раковица већином гласова су усвојили и решење о разрешењу члана Надзорног одбора Центра за културу и образовање Раковица, као и решење о именовању члана Надзорног одбора овог Центра.
На седници су усвојена решења о измени решења о образовању Штаба за ванредне ситуације ГО Раковица, као и План рада Штаба за ванредне ситуације за 2023. године.