ОТВОРЕНО САВЕТОВАЛИШТЕ ЗА ДЕЦУ СА ПОТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ

среда, 13. децембар 2023.
У Дому здравља Раковица у улици Краљице Јелене данас је свечано отворено Саветовалиште за децу са потешкоћама у развоју, а отварању је присуствовао и државни секретар Министарства здравља Александар Стефоски. Након церемоније свечаног отварања, председник Градске општине Раковица Милош Симић обишао је просторије Саветовалишта.
Том приликом, у име Дома здравља Раковица директорка Светлана Антић уручила је председнику ГО Раковица Милошу Симићу захвалницу за помоћ при отварању овог Саветовалишта.
Симић је истакао да је поносан што је Градска општина Раковица, заједно са Општим удружењем приватних послодаваца Раковице помогла да се Саветовалиште отвори. Он је нагласио да се још већа пажња мора посветити особама са посебним потребама, посебно деци и да је отварање Саветовалишта добар корак у том смеру. „Лично ћу се потрудити да ово Саветовалиште, људи који раде у њему, родитељи деце са посебним потребама и посебно деца, увек добију максималну подршку Градске општине Раковица“, поручио је Симић.
Циљ отварања оваквог типа саветовалишта је да се омогући правовремена подршка деци са тешкоћама и сметњама у развоју, као и њиховим породицама. Према проценама стручњака у Србији око 6000 деце узраста до 6 година има потребу за услугама саветовалишта и ране интервенције, док је доказано, да ако су на време препознате развојне потешкоће могу бити превазиђене пре поласка у школу чак код 70 одсто деце.