Фудбалски турнир у Раковици

среда, 1. октобар 2014.

Завичајно спортско удружење „Дрина-Уна“ организовало је у Спортском центру „Раковица“ фудбалски турнир којим је означен почетак јесење лиге. Подршку турниру пружила је Градска општина Раковица, Представништво Републике Српске, као и велики број људи добре воље.

На почетку турнира присутнима се обратио председник Градске општине Раковица Владан Коцић који је свима пожелео добродошлицу. Учесницима и посетиоцима турнира обратили су се и шеф Представништва Републике Српске Млађен Цицовић, као и технички директор Фудбалског клуба „Доњи Срем“ Милан Чабрић.

Јесења лига има 12 екипа, почела је вечерас и траје три месеца, док је планирано и одржавање пролећне лиге која ће окупити 14 екипа.

Завичајно спортско удружење „Дрина – Уна“ основано је са намером да се промовише здрав живот и спортски дух. Фудбалски турнир који организује ово удружење има за циљ да промовише здрав живот, али и да подигне свест о важности спорта и рекреације. Такође, један од циљева је да се кроз физичку активност афирмише тимски дух и развој нових пријатељстава.

Ово удружење планира да у наредном периоду организује дане добровољног давања крви, књижевне вечери током којих ће промовисати српску традицију, културу и историју, предвиђено је пружање подршке младим талентима и њиховом школовању, као и волонтерско пружање помоћи у ванредним ситуацијама.