Седница Савета за израду Стратегије управљања јавном имовином

понедељак, 17. новембар 2014.

У четвртак 13. новембра 2014. године у просторијама Градске општине Раковица одржана је прва седница Савета за израду Стратегије управљања јавном имовином општине Раковица. Израда Стратегије одвија се као једна од активности пројекта “Унапређење управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица“ који се спроводи кроз програм Exchange 4 а који финансира Европска Унија у Србији.

На састанку су присуствовали представници одељења за имовинско правне послове, урбанизам, представници општинског већа Градске општине Раковица, директор ЈП Пословни простор Раковица, председник Удружења приватних послодаваца општине Раковица као и представници пројектног тима и стручни консултанти.

Циљ првог састанка био да се резимирају досадашњи резултати који су остварени током реализације Пројекта, представљање начина рада Савета за израду Стратегије, као и почетак дијалога о кључним проблемима управљања јавном имовином на територији општине Раковица.

Кључни проблем који је дошао у први план одмах на почетку била је недовољна надлежност ГО Раковица за управљање јавном имовином на њеној територији и неопходност преиспитивања наведеног стања.

У наредна три месеца очекује се више састанака на којима ће се одвијати даља дискусија о правцима развоја сектора јавне имовине и начинима на које Општина Раковица може унапредити живот и рад својих грађана.

Након израде Нацрта Стратегије, документ ће бити оглашен на јавну расправу те се очекује да ће на наведени начин и грађани и друге заинтересоване стране имати могућности да дају своје мишљење о наведеном документу.