Успостављање комуналног реда на Видиковацкој пијаци

среда, 26. новембар 2014.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић обишао је данас пијацу на Видиковцу на којој је од недавно решен проблем нелегалних продаваца. Заједно са председником Општине Раковица били су чланови општинског Већа Снежана Предојевић, Дарко Игњатовић и Томислав Пантелић, општински комунални инспектори и полицијски службеници Полицијске станице Раковица.

На месту где су се до скоро налазили илегални продавци данас је чиста зелена повшрина.

„Градска општина Раковица успела је да стане на пут комуналном нереду по којем је Видиковачка пијаца била позната. Нелегални продавци окупирали су огроман простор око пијавце, где су годинама продавали најчешће половну робу, не плаћајући закуп, а остављајући иза себе велики неред. Великом акцијом општинске комуналне инспекције и полиције, коначно смо стали на пут илегалној продаји и увели комунални ред, на задовољство грађана овог дела Видиковца“, рекао је Коцић и најавио да ће општинска инспекција у сарадњи са полицијом наставити да надгледа ситуацију.

Видиковачка пијаца више од деценије била је позната по илегалној продаји. Велики број несавесних трговаца продавао је половну и шверцовану, а понекад и крадену робу са импровизованих тезги и из возила.

Несавесни продавци заузимали су зелене површине у околини Видиковачке пијаце, а иза себе су остављали огромне количине смећа, које је ЈКП „Градска чистоћа-погон Раковица“ свакодневно односило. Градска општина Раковица често је примала пријаве грађана Видиковца који су се жалили на комунални неред који влада око пијаце.

И поред великог броја акција и честих контрола које су спроводили, комунални инспектори са Раковице, нелегални продавци су се увек врћали.

Нова велика акција успостављања комуналног реда на Видиковачкој пијаци почела је 25. октобра ове године и трајала је недељу дана. У том периоду комунални инспектори Општине Раковица, у сарадњи са полицијским службеницима из Полицијске станице Раковица, успели су да уклоне више од 200 продаваца, док су написане 22 пријаве.

Комунални инпсектори са Раковице сада дежурају свакодневно, викендом и празницима где заједно са полицијом одржавају комунални ред и осујећују сваки покушај да се око пијаце поново успостави илегална продаја.

Тренутно стање око пијаце на Видиковцу најбоље се види на делу простора који је до скоро био окупиран илегалном продајом, а где је сад, у сред новембра, први пут након више година никла трава.