Дом здравља Раковица обележио своју славу

среда, 14. јануар 2015.

Дом здравља Раковица данас је обележио славу Светог Василија Великог. Славски колач исечен je у просторијама Дома здравља Раковици. Слави је присуствовао велики број званица, запослени, гости који су помогли обнову објеката, представници донатора, као и представници Амбасаде Републике Чешке у Србији.

Председник Општине Раковица Владан Коцић је честитајући славу директорки Дома здравља Добрили Васић и свим запосленима пожелео срећу у даљем раду. Слави је присуствовао и државни секретар у МУП Републике Србије Милосав Миличковић, као и чланови Већа ГО Раковица Снежана Предојевић и Томислав Пантелић. Славу је својим присуством увеличао и Јиржи Крал, саветник амбасадора Републике Чешке у Београду

Сви донатори, фирме и појединци, који су у протеклом периоду помогли рад Дома здравља у Раковици добили су овом свечаном приликом захвалнице због пружања несебичне помоћи у обнови објеката и набавци неопходних медицинских инструмената.

Дом здравља Раковица основао је Град Београд 1953. године као први организовани облик здравствене заштите на територији Раковице.

Данас се у Дому здравља “Раковица” годишње пружи око два милиона услуга за око 120.000 становника, и то: 660.000 прегледа лекара и готово милион и по превентивних, дијагностичких и терапијских услуга.

У установи је запослено 470 радника. Међу њима је 109 доктора медицине и 24 доктора стоматологије, од којих су 92 специјалисти, 15 примаријуси, два магистра и један доктор наука.