Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ у Раковици

среда, 21. јануар 2015.

Поделом светлећих прслука и извођењем едукативног перформанса данас је у Раковици своју акцију на упознавању најмлађих са основама саобраћајне културе започело Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“. За почетак овогодишње акције под називом „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ одабрана је основна школа „Франц Прешерн“ на Миљаковцу, да би акција касније била настављена у свим основним школама.
Сви ђаци првог разреда ове школе добили су рефлектујуће прслуке које су им поделили председник Градске општине Раковица Владан Коцић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, као и генерални секретар „Ауто мото савеза Србије“ Предраг Ђурђев. Током приредбе деци је, на начин прилагођен њиховом узрасту, приказано неколико примера саобраћајних ситуација, уз настојање да им се приближи и објасни важност правилног поступања у саобраћају. Деци је појашњена и важност рефлектујућег прслука, као и његов значај у видљивости и означавању, важном безбедносном и саобраћајном правилу. Саобраћајна правила најмлађим основцима демонстрирали су и припадници Саобраћајне полиције.
На почетку ове школске године Градска општина Раковица поделила је рефлектујуће прслуке и качкете свим службеницима који брину о безбедности деце у раковичким школама. Све основне школе у Раковици добиле су овом приликом на поклон од ЈКП „Паркинг сервис“ фудбалске, кошаркашке и лопте за одбојку.