Сарадња раковичког и венецијанског карневала

среда, 18. фебруар 2015.

Раковички карневал који се ове године одржава 29. марта добио је велику подршку из Венеције. Током трајања карневала у том италијанском граду, потписана је Повеља о пријатељству и сарадњи Венецијанског и Раковичког карневала. Повеља је потписана 12. фебруара, на главној бини Венецијанског карневала пред великим бројем посетилаца.

Испред Раковичког карневала Повељу су потписали председник Општине Раковица Владан Коцић и директор Раковичког карневала Александар Васовић, који су заједно са члановима Оснивачког одбора, Снежаном Предојевић, Верицом Милетић и Бојаном Богдановићем били гости манифестације.

У име Венецијанског карневала Повељу су потписали председник Друштва пријатељств Венецијанског карневала Ромео де Бернандини и уметнички директор карневала Давиде Ромпело, коме су у време трајања карневала предати кључеви града.

Потписивање Повеље битно је за даљи развој Раковичког карневала који ће користити искуства и помоћ Венецијанског карневала, који је уз Карневал у Рију најатрактивнији на свету.

Раковички карневал је први пут одржан у априлу 2013. године и за кратко време достигао је велику популарност. Већ након прве године Раковички карневал постао је члан Федерације европских карневалских градова и добио је високе оцене за организацију.

На прошлогодишњем Раковичком карневалу учествовали су и гости из Венеције, који су први пут посетили један карневал у Србији.

Ове године на програму је трећи Раковички карневал који ће бити одржан 29. марта. Позивамо грађане већ сада да нам се тог дана придруже и заједно уживају у забави на раковичким улицама.