Одржана конференција „Велика Британија и Србија – стварање стратегијских партнерстава“

петак, 27. фебруар 2015.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић, на конференцији под називом „Велика Британија и Србија – стварање стратегијских партнерстава“, представио је потенцијале Градске општине Раковица.

Конференција посвећена односима Велике Британије и Србије одржана је у Клубу народних посланика у Београду, а Раковица је била једина београдска општина која је имала активно учешће на конференцији.

Посетиоцима коференције председник Општине Раковица представио је потенцијале Општине и најбитније планове за привлачење инвестиција. Представљени су планови за изградњу пословно-комерцијалне зоне на делу Обилазнице око Београда који пролази кроз Раковицу, план изградње спортско-рекреативног комплекса на језеру у Реснику, као и планови изградње стамбено пословних зона на две локације у Општини. Такође, присутнима су предочене и могућности браунфилд инвестиција на местима где се тренутно налазе велике раковичке фабрике, некадашњи индустријски гиганти.

Конференцију је организовала консултантска кућа „Еуросфера“ под покровитељством Одбора за спољне послове Скупштине Србије, Министарства привреде, Сталне конференције градова и општина и Британско-српске привредне коморе и уз подршку Привредне коморе Србије и Амбасаде Велике Британије у Србији, као и бројних српских и иностраних компанија.

На Конференцији су између осталих учествовали посланица Конзервативне партије Велике Британије Карен Ламли, председник Британско-српске привредне коморе Пол Џаџ, министри Владе Србије Зорана Михајловић и Златибор Лончар,директор Агенције за приватизацију проф.др. Љубомир Шубара, председница Одбора за спољне послове Скуштине Србије Ана Ђуровић, као и многи други гости из света политике и бизниса.