Фестивал спорта у Раковици

недеља, 19. април 2015.

Осми по реду фестивал посвећен деци, школарцима и родитељима под називом „Feel life open 8“ одржан је у Раковици. У парку у близини Полицијске станице Раковица на Видиковцу (улица Патријарха Јоаникија у близини броја 30) велики број деце и родитеља уживао је у спортским и забавним садржајима које су осмислили тренери фитнес студија „Feel life“ који је и организовао манифестацију.

Испред Градске општине Раковица, која је помогла организацију манифестацијe, присутне је поздравио председник Општине Владан Коцић, који је пожелео добродошлицу деци и родитељима.

И ове године фестивал „Feel life open 8“ састојао се од рекреативног и такмичарског дела. Прескакање вијаче, скок у даљ, вртење обруча око струка, шутирање на кош у отежаним условима, шутирање на гол једном ногом само су неки од надметања у којима су учествовали најмлађи. У рекреативни део биле су укључене вежне обликовања, полигон спретности, вежбе прецизности у отежаним условима, као и радионице у којима су малишани могли да искажу свој таленат у цртању и вајању.

Сви учесници фестивала добили су поклоне, док су најбољи такмичари добили и награде.

Фестивал „Feel life open“ први пут је одржан 2011. године. Главни мотив за покретање манифестације је популаризација физичке активности и спорта код младих. Ову, сада већ традиционалну манифестацију, из године у годину посећује све већи број деце и родитеља.