Одржано предавање “ Семинаром до посла“

уторак, 21. април 2015.

У циљу борбе против незапослености, Градска општина Раковица, Канцеларија за младе ГО Раковица и Осигуравајућа кућа „Граве осигурање“ организивали су данас предавање под називом „Семинаром до посла“.
Семинар је намењен превасходно младим, као и свим незапосленим људима, (пре свега правницима, економистима и онима који су се школовали у области финансија).

Учеснике семинара поздравио је председник Градске општине Раковица Владан Коцић и истакао „да је интерес општине да што више младих људи пронађе посао”. Сви заинтересовани имали су прилику да фирми „Граве осигурање“ доставе своје радне биографије, а компанија ће затим, према својим стандардима, изабрати један број људи који ће проћи кроз едукацију и тренинге и који ће након положеног теста имати прилику и да се запосле у „Граве осигурању“ или да покрену сопствени бизнис.

Предраг Ковачевић, менаџер продаје у Граве осигурању задужен за овај пројекат, оценио да се овакви семинари организују на обострано задовољство, са једне стране представљају прилику за незапослене да пронађу посао, док осигуравајућој кући омогућавају да одабере квалитетне сараднике. “Након практичне обуке, кандидат полаже стручни испит при НБС, а затим стиче и услов да започне са радом на пословима осигурања. Веома смо задовољни сарадњом са општинама као организаторима оваквих семинара и њиховом жељом да помогну у запошљавању својих грађана” нагласио је Ковачевић.

До сада су семинари спроведени у две општине, а у наредном периоду биће реализовани у још толико. Задовољни досадашњом сарадњом, у Граве осигурању најављују и нове семинаре у Раковици, као и у другим општинама у Србији. У овој кући са поносом истичу да су на овакав начин одабрали већину својих сарадника и да је то свакако један од разлога њиховог успешног пословања.