Нова линија 505 пуштена у рад

понедељак, 4. мај 2015.

Нова линија 505 градског превоза, данас је свечано пуштена у рад. Линија повезује насеља Миљаковац 1 и Миљаковац 3. Линија је отворена на иницијативу Градске општине Раковица, која је у претходном периоду добила велики број захтева грађана Миљаковца 3, да се њихово насеље повеже са остатком Раковице. Због уских улица аутобуси градског превоза нису могли да возе кроз тај део Раковице., тако да су грађани насеља Миљаковац 3 морали да пешаче километрима до најближе окретнице линије 48, која се налазила на улазу у насеље.

На новој линији ангажован је један минибус са 23 седишта, који једини може да прође кроз насеље. За потребе нове линије отворено је и шест нових аутобуских стајалишта, док ће за почетак интервал полазака бити на 40 минута.

Част да се први превезу новом линојом, осим грађана, имали су председник Градске општине Раковица Владан Коцић, помоћник грдоначелника Борко Милосављевић, члан градског Већа Драгомир Петронијевић, секретар у Секретаријату за саобраћај Душан Рафаиловић и функционери Градске општине Раковица.

На новој окретници у насељу Миљаковац 3, где је долазак првог аутобуса поздрвио велики број грађана, заменик градоначелника Борко Милосављевић је навео да увођење нове линије одражава потребу грађана овог дела Раковице. Он је додао да је ово нови начин системског решавања потреба грађана, као и да је линија 505 прва линија која је ове године пуштена у рад.

Секретар у Секретаријату за саобраћај, Душан Рафаиловић, нагласаио је да је и поред ограничених ресурса пронађен начин да се изађе у сусрет потребама грађана.

„Траса нове линије дугачка је четири и по километара, има 12 стајалишта, док је интервал полазака 40 минута“, рекао је Рафаиловић и навео да ће се ситуација пратити и у складу са потребама интервал полазака кориговати. Он се захвалио Општини Раковица на иницијативи да се нова линија уведе и најавио нову студију која ће показати које делове града је потребно повезати мрежом јавног превоза.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић истакао је да је веома срећан што је нова линија пуштена у рад.

„Нова линија ће посебно значити деци, која више неће морати да пешаче километрима до окретнице аутобуса 48. Одличном сарадњом са надлежним институцијама успели смо да изађемо у сусрет потребама грађана овог насеља“, рекао је Коцић.

Новом линијом 505, грађани насеља Миљаковац 3 добили су директну везу са аутобуским линијама 47, 48, 50, 54, 59 и 94.