Отворен обновљени пункт Народне кухиње у Раковици

уторак, 5. мај 2015.

У Раковици је данас свечано отворен обновљени пункт Народне кухиње. Објекат Народне кухиње, налази се у улици Мишка Крањца 2, оштећен је током прошлогодишњих поплава и од тада је био ван употребе. Објекат је комплетно реновирала Градска општина Раковица којој је помоћ имала од приватних предузетника и појединаца са територије општине. Реновирани објекат Народне кухиње за кориснике биће отворен сутра.

Част да свечано отвори реновирани објекат имао је председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

„До пре неког времена овде је било катастрофално стање… Градска општина Раковица, уз помоћ привредника са територије општине успела је комплетно да реновира просторије, од пода до плафона и приведе их намени. За обнову просторија издвојено је више од 400.000 динара, али вредност радова је знатно већа, јер је уложено много бесплатног материјала и рада“, рекао је Коцић и захвалио се свима који су помогли.

Секретар Секретаријата за социјалну заштиту града Београда Наташа Станисављевић захвалила се Градској општини Раковица и њеном председнику на обновљеном објекту.

„Овај пункт Народне кухиње сутра почиње да ради и ово је прилика да захвалимо свима који су уложили напор и средства да се објекат поново стави у функцију. На овом пункту имамо 291 корисника, а заједно са пунктом у Реснику на територији Раковице укупно 491 корисника. Град Београд у преко 50 народних кухиња храни око 12.000 људи, сви они имају бесплатан оброк и ово је прилика да још једном позовемо све компаније да у оквиру својих могућности помогну, јер у временима ограничених буџетских средстава солидарност и осећање заједништва чини основу друштвене одговорности сваке компаније“, рекла је Наташа Станисављевић.