Београдски манифест

недеља, 24. мај 2015.

Према свом концепту, разноврсности и ексклузивној локацији одржавања, “Београдски манифест” представља јединствени догађај у региону. Поред садржаја којим представљају најбоље манифестације и дестинације из Србије и окружења, организатори манифестације Асоцијација Београдски манифест и ЈП „Београдска тврђава“ су сајам обогатили светским атракцијама као што су Фестивал балона и Фестивал ватромета. Дневни и вечерњи музички програм сајма одржан је на више бина, у Горњем и Доњем граду на Калемегдану.

Пратећи светске тенденције и интересовања туриста са једне стране, и свих који би да представе своје фестивале, манифестације или дестинације са друге стране, термин за одржавање Београдског Манифеста одабран је управо пред почетак сезоне, односно период када туристи планирају шта би могли да обиђу или где да отпутују.

Градска општина Раковица се својим манифестацијама представила на два фестивалска пункта. У представљању Раковице учествовала су три културно-уметничка друштва, као и представници “Раковичког карневала”. Бројним посетиоцима подељени су водичи кроз Раковицу, као и други промотивни материјали. Пунктове општине посетио је и председник ГО Раковица Владан Коцић са члановима Већа и представницима Канцеларије за младе.