Свечана додела признања добитницима „Вукове дипломе“

петак, 19. јун 2015.

Градска општина Раковица, како традиција налаже, свечано је и ове године угостила ученике, добитнике дипломе „Вук Стефановић Караџић“, као и ученике основних и средњих школа из Раковице који су стекли звање „Ђак генерације“ и „Спортиста генерације“.
На свечаности у Великој сали општине, ученицима и директорима школа пригодне поклоне уручили су председник Градске општине Раковица Владан Коцић, заменик председника ГО Раковица Душан Ђаковић, чланови Већа Снежана Предојевић, Зоран Миленковић и Небојша Ивановић.
„Велико задовољство ми је што могу да вас поздравим испред Општине Раковица и што видим да сте у великом броју присутни. Из те чињенице може да се извуче закључак да Раковица у будућности може да рачуна на вас и на ваш успех, да међу вама седе добри ђаци и добри спортисти. Спортисте посебно позивам да се придруже атлетском догађају који ће уследити 4. јула, да узму учешће у трци задовољства на пет километара“ рекао је, поздрављајући присутне, председник ГО Раковица.
Ученици су на поклон добили књиге Милутина Тасића „Михајло Пупин“, „Велике српске хероине“ и „Велики српски приповедачи“, као и преносиве диск меморије. Највећи број добитника дипломе, њих 25, долази из ОШ „Бранко Ћопић“, из ОШ „Коста Абрашевић“ 14 ученика, ОШ „Франце Прешерн“ осам ученика, седам ученика из ОШ „Ђура Јакшић“, 17 ученика из ОШ „Владимир Роловић“, 19 ученика из ОШ „14. октобар“, 18 из ОШ „Иво Андрић“ и из ОШ „Никола Тесла“, 21 ученик. И ученици средњих школа постигли су запажен успех, „ХV Београдска гимназија“ имала је 18 ученика добитника дипломе „Вук Стефановић Караџић“, „Пета економска школа“ седам ученика, а пет ученика „Средња занатска школа“.
У свакој школи један ученик понео је и звање „Спортиста генерације“. Ове године су поводом постигнутих резултата и директори школа добили пригодне поклоне и признања.