Решавање проблема у СРЦ „Пионирски град“

понедељак, 22. јун 2015.

Челници града и локалне самоуправе обишли су данас Спортско-рекреативни центар „Пионирски град“ и представили резултате решавања нагомиланих проблема. Пионирски град посетили су заменик градоначелника Борко Милосављевић, градски секретар за спорт Славко Гак и председник Градске општине Раковица Владан Коцић, а примио их је директор СРЦ „Пионирски град“ Љубомир Јовановић.

Борко Милосављевић је рекао да је ситуација у Пионирском граду била тешка, да је затечен дуг од 17 милиона динара, али да се уз помоћ града дошло до решења. Он је навео да је десет милиона динара враћено, док је седам милиона динара дуга урађен репрограм. Милосављевић је истакао јасно опредељење града да се Пионирском граду врати намена.

Директор СРЦ „Пионирски град“, Љубомир Јовановић навео је шта је све до сада учињено као и о плановима за будућност. Он је између осталог најавио обнављање старе и постављање нове расвете, осветљење трим стазе, као и ограђивање терена чиме би се повећала безбедност деце. Јовановић је најавио и постављање гумене подлоге за безбедност деце, уколико за то буде било финансијских средстава. Најављено је и асфалтирање постојећих стаза, уређење зелених површина у читавом комплексу, као и низ других новина.

Иако нема директну надлежност над Центром, Градска општина Раковица је активно учествовала у решавању нагомиланих проблема.

„Градска општина Раковица је у Пионирски град често слала грађевинску и комуналну инспекцију. Веровали или не, у Пионирском граду је било дивље градње. Градска општина Раковица планира да интензивира сарадњу са Пионирским градом и да максимално укључи децу Раковице у коришћење овог спортско-рекреативног центра. Договорили смо се са Активом директора раковичких основних школа да се у Пионирском граду организују спортске и забавне манифестације у којима ће учествовати раковички основци. Циљ је да се осим деце Раковице укључе и малишани из Београда а и шире“, рекао је председник Градске општине Раковица Владан Коцић.