ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „РАКОВИЧКО ЛЕТО“ ЗА ЈУЛ

недеља, 12. јул 2015.

Током јула и августа 2015. године трајаће „Раковичко лето“, манифестација која се састоји од низа догађаја намењених свим узрастима.

СПОРТСКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

  • ТРКА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА (4. јул 2015.) – „Трка патријарха Павла“ је догађај који отвара манифестацију „Раковичко лето“. Трка се састоји од полумаратона (21,1 километар) и трке задовољства (5,1 километар). Полумаратон почиње у 18 часова, трка задовољства у 18.10. Почетак обе трке је испред зграде „Општине Раковица“, док је финиш код Манастира Раковица. У 21 час испред зграде Општине Раковица победницима ће бити додељене медаље.
  • ТУРНИР У РУКОМЕТУ (7. и 8. јула 2015. године у термину од 15 до 20 часова) – У оквиру спортског дана на „Раковичком лету“ организован је турнир у рукомету. Турнир се одржава у Спортском центру „Раковица“, а учестувју дечаци 1999. и 2000. годиште из рукометних клубова Раковица, Вождовац, Земун, Београд (са Карабурме), Синђелић и Јуниор. За тај дан предвиђен је и долазак бивших и садашњих рукометних репрезентативаца Србије, који ће анимирати најмлађе и тренирати са њима.
  • БЕСПЛАТНО КОРИШЋЕЊЕ ТЕРЕТАНЕ ЗА СТУДЕНТЕ РАКОВИЦЕ – У оквиру манифестације „Раковичко лето“, за студенте са територије Раковице обезбеђено је бесплатно коришћење теретане у Спортском центру Раковица. Раковички студенти теретану ће моћи бесплатно да користе током јула и августа радним данима од 11 до 21 час. Студенти који желе бесплатно да користе теретану Спортског центра Раковица морају имати од 18 до 30 година, да са собом имају личну карту којом потврђујуда су са територије Раковице, као и Индекс којим потврђују статус студента.
  • БЕСПЛАТНА ШКОЛА РУКОМЕТА (траје све до краја августа) – У оквиру манифестације „Раковичко лето“ покренута и бесплатна школа рукомета за ученике са Раковице од првог до осмог разреда. Програм траје током целог летњег распуста, тренинзи се одржавају у Спортском центру „Раковица“ у терминима од 11 до 13 часова. За све информације и пријављивање можете позвати телефоне 011/3564 101 и 3564 185.

ДРУЖИМО СЕ НА СВИМ ЈЕЗИЦИМА СВЕТА

У оквиру манифестације „Раковичко лето“, у Парку јапанско српског пријатељства на Миљаковцу, 5. јула 2015. године предвиђено је свечано отварање пројекта „Дружимо се на свим језицима света“, у оквиру којег ће сваке недеље бити представљена по једна земља. Током јула свака земља ће бити представљана петком и суботом од 17 до 20 часова у Парку јапанско-српског пријатељства, док ће се током августа, у истом термину манифестација преселити на плато испред Мекдоналдса на Видиковцу.

  • ШПАНИЈА 10. и 11. јул 2015. године. У оквиру представљања ове земље аниматори ће се дружити са посетиоцима и учесницима програма кроз игре, квиз и плесове. Предвиђено је одржавање креативних радионица, као и школа шпанских плесова и игара.
  • СРБИЈА 17. и 18. јул 2015. године. У оквиру представљања ове земље аниматори ће се дружити са посетиоцима и учесницима програма кроз игре, квиз и плесове. Предвиђено је одржавање креативних радионица и школа народне игре.
  • АУСТРИЈА 24. и 25. јул 2015. године. У оквиру представљања ове земље аниматори ће се дружити са посетиоцима и учесницима програма кроз игре, квиз и плесове. Предвиђено је одржавање креативних радионица и школа валцера.
  • ВЕЛИКА БРИТАНИЈА 31.јул и 1. август 2015. године. У оквиру представљања ове земље аниматори ће се дружити са посетиоцима и учесницима програма кроз игре, квиз и плесове. Предвиђено је одржавање креативних радионица и школе енглеских плесова.

КУЛТУРНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

У склопу „Раковичког лета“у Центру за културу и образовање Раковица (ул. Мишка Крањца 7), грађани ће моћи да уживају у богатом културном садржају.

  • До 14. јула 2015. године трајаће ретроспективна изложба цртежа Игора Дабића рађених у комбинованим техникама у периоду од 1999. до 2013. године.
  • Од 15. јула до 25. августа трајаће групна изложба „Портрети“, групе уметника (Марка Лазића, Миљане Савићевић, Милице Лилић и Бојана Мицића).