Одржана 23. седница Скупштине ГО Раковица

уторак, 8. септембар 2015.

У Великој сали Градске општине Раковица одржана је 23. седница Скупштине ГО Раковица. Седница је почела подношењем оставки председника Скупштине ГО Раковица Бранислава Вујовића, затим чланова Већа ГО Раковица Милене Јојић, Николе Кожовића и Петра Ђорђевића. Оставке су поднели и заштитник грађана за националне мањене Мирослав Видаковић, као и заменик заштитника грађана Данка Ђерић.

За новог председника Скупштине ГО Раковица изабран је Цвијетин Ђукановић, док је за његовог председника изабран Жарко Крешић. Нови чланови Већа ГО Раковица су Филип Марјановић, Ненад Милинковић и Никола Вујисић. Нови заштитник грађана за националне мањине ГО Раковица је Бранислав Живковић, док је на место заменика заштитника грађана постављен Павле Ковачевић. Уместо заменика оптштинског правобраниоца Ивана Барановића постављена је Татјана Маринковић.

На седници је усвојен и трећи ребаланс буџета у 2015. години, усвојен је и предлог Одлуке о Управи ГО Раковица, као и предлог Одлуке о условима остваривања права и носиоцима права на финансихјску помоћ из буџета ГО Раковица.

Усвојен је и предлог о приступању ГО Раковица „Националној асоцијацији локалних канцеларије за младе“ и именован је координатор Канцеларије за младе ГО Раковица који ће заступати интересе ГО Раковица у Асоцијацији.
Одборници ГО Раковица већином гласова изгласали су и решење о оснивању сталних и повремених радних тела ГО Раковица, док је гласовима одборника усвојен и предлог решења о допуни решења о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији ГО Раковица.