Манифестација

понедељак, 14. септембар 2015.

Хуманитарна организација „Радост деци“ у сарадњи са Градском општином Раковица, у четвртак 17. септембра 2015. године, са почетком у 11 часова, у Парку јапанско-српског пријатељства организује манифестацију под називом „Покажи шта знаш“.

Манифестација је намењена основцима и деци и младима са сметњама у интелектуалном развоју, којима ће бити презентоване креативне (глума, песме, рецитације, балет), и спортске вештине.

Осим презентације вештина, деца и млади са сметњама у интелектуалном развоју излагаће ручне радове које свакодневно праве у својим боравцима (дуборез, фигуре од папира, слике, скулптуре итд.), док ће ученици основних школа представити своје програме (глума, рецитације, песме).

У склопу манифестације предвиђено је и одигравање фудбалског меча где ће деца са сметњама у интелектуалном развоју играти пријатељску фудбалску утакмицу коју ће судити судије Фудбалског савеза Београда.

Учесници манифестације биће деца и млади из Установе за децу и младе „Сремчица“, основне и средње школе са интернатком „Свети Сава“ са Умке, деца и млади из београдских центара за смештај и дневни боравак деце и омаладине ометене у развоју, као и деца из основних и средњих школа са територија Раковице и Чукарице.
Гости и учесници манифестације биће Певачко друштво „Прело“, плесна група „Art of Dance“, КУД „Димитрије Котуровић, јуниорски репрезентативци Рукометног клуба Црвена звезда, судије Фудбалског савеза Београда, као и бајкери Мото клуба С.О. Жандрмерије.