Асфалтирана улица Миљаковачке ливаде

уторак, 22. септембар 2015.

У Раковици је данас свечано отворена асфалтирана улица Миљаковачке ливаде која повезује насеља Сунчани брег и Миљаковац 3. Асфалтирана је улица у дужини од 1.300 метара, ширине четири метара, а радове је сопственим средствима финансирала Градска општина Раковица.

Свечаном отварању улице присуствовали су председник Општине Раковица Владан Коцић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова и некадашњи председник Општине Раковица Милосав Миличковић, градски менаџер Горан Весић,, градски секретар у Секретаријату за саобраћај Душан Рафаиловић, директор ЈКП „Београд пут“ Иван Тејић, функционери Градске општине Раковица као и грађани два насеља која су коначно повезана.

„Градска општина Раковица је из сопствених буџетских средстава издвојила новац за изградњу овог пута. Практично смо од нуле направили ову улицу која много значи грађанима. Осим што смо повезали насеља Миљаковац 3 и Сунчани брег, створили смо могућност да пустимо мини бус линију и надам се да ћемо ту имати сарадњу са градом. На тај начин би помогли грађанима, како младима тако и старима да остваре бољу везу са школом, домом здравља, са свим стварима која овом насељу недостају“, рекао је Коцић и подсетио да је претходно Општина Раковица издвојила средства за асфалтирање улице 2. септембар и паркинга у близини Дома здравља на Канаревом брду.

Градски секретар у Секретаријату за саобраћај Душан Рафаиловић похвалио је руководство Градске општине Раковица на залагању и труду који су до сада показали на ова три пројекта и похвалио је сарадњу која постоји између локалне самоуправе и Секретаријата на чијем је он челу. Он је додао да ће Секретаријат за саобраћај учинити све да прикључак заобилазном путу у наредном периоду учини што безбеднијим.

Градски менаџер Горан Весић похвалио је Општину Раковица што је препознала потребу грађана за изградњу пута.

„Дошао сам да се захвалим Општини Раковица која је финансирала изградњу пута… Захвалио бих се господину Миличковићу који је инсистирао да се овај део уради и господину Коцићу, председнику Општине, што се овде изашло у сусрет захтевима грађана“, рекао је између осталог Весић.

Улица Миљаковачке ливаде асфалтирана је након великог броја захтева грађана насеља Сунчани брег и Миљаковац 3. Пре асфалтирања, два насеља је повезивао некатегорисани земљани пут. Извођач радова је фирма „Шумадија пут“, која је послала најбољу понуду на тендеру. Након асфалтирања два насеља су повезана међусобно, али су боље повезана и са остатком Раковице.

Сопственим средствима Општина Раковица је у септембру финансирала и асфалтирање улице 2. септембар у Кнежевцу, као и реконструкцију паркинга у улици Српских ударних бригада на Канаревом брду, који се налази у близини Дома здравља.

Асфалтирање улице Миљаковачке ливаде је једна у низу активности које је Општина Раковица урадила у насељима Миљаковац 3 и Сунчани брег.

У претходних годину дана Општина Раковица је рециклажним (гребаним) асфалтом покрила је велики број улица у насељу Сунчани брег. Захваљујући одличној сарадњи Општине Раковица и надлежних градских институција, уведена је и нова ГСП линија 505, која повезује насеље Миљаковац 3 са остатком Раковице. Увођењем линије испуњено је још једно обећање дато грађанима тог насеља које није раније било покривено линијама јавног градског превоза.

Реагујући на потребе суграђана, Општина Раковица је у сарадњи са ЈКП „Јавна расвета“ поставила нову уличну расвету у Миљаковачкој улици.