Пријем за Раковичке џудисте

понедељак, 5. октобар 2015.

Такмичари Џудо клуба Раковица поново су били гости Градске општине Раковица. Актуелне шампиони државе примио је председник Градске општине Раковица Владан Коцић, заједно са градским секретаром у Секретаријату за спорт и омладину Славко Гак.

Општину Раковица су посетили најбољи такмичари ЏК „Раковица“ Александар Кукољ, Илија Цигановић, који имају добре шансе да се пласирају на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру наредне године. Кукољ се за сада налази у олимпијској норми, док је Цигановић на олимпијској квоти. Заједно са њима дошли су и остали чланови првог тима, заједно са подмлатком и тренерима овог клуба, предвођени председником и секретаром Миомиром Срећком Мрваљевићем.

На пријему председник Градске општине Раковица Владан Коцић упознао је градског секретара са успесима клуба и о ономе што локална самоуправа чини да помогне најбољем спортском колективу на својој територији, док се разговарало и о бројним проблемима са којима се сусрећу раковички џудисти.

„Ове године Општина Раковица је ове године издвојила рекордна средства за помоћ џудистима, али и то је мало за нормално функционисање клуба“, рекао је Коцић и подсетио да је Општина Раковица прошле године организовала донаторско вече да би се сакупила средства да клуб путује на Купу европских шампиона у Холандију. Председник Општине Раковица представио је и планове на који још начин је могуће да се помогне трофејном клубу.

Градски секретар Славко Гак рекао је да је упознат са успесима раковичких џудиста и честитао им на последњим резулатима које су остварили.

„Џудо клуб ‘Раковица’ је понос не само Раковице, већ и Београда. Дивно је видети када млади такмичари клуба имају узоре попут Кукоља и Цигановића да се угледају. Заиста имате чиме да се поносите“, рекао је Гак. Он је додао да је упознат са многим проблемима у клубу, пре свега са недостатком новца и обећао да ће Секретаријат на чијем је челу учинити све што може да помогне најбољем џудо клубу у земљи.

„Сјајна ствар је што је Општина Раковица помаже овом спортском колективу, јер постоје многе локалне самоуправе и спортски савези где то није тако“, додао је Гак.

Председник клуба и тренер, Миомир Срећко Мрваељвић, још једном се захвалио Градској општини Раковица на помоћи коју пружа.

„Осам година, када смо постизали изванредне резултате, нико нас није ни позвао у Општину, а камоли донирао нека средства. Пре три године се то променило, данас смо радо виђени гости у Општини, која нам помаже у складу са својим могућностима. Помоћ Општине поклапа се са великим успесима које смо остварили, имајући у виду да смо три године узастопни прваци државе“, рекао је Мрваљевић.

Он је упознао градског секретара и са проблемима клуба, пре свега са недостатком финансија да се плате и награде најбољи такмичари клуба.
„Иако не буде новца, са оваквом подршком локалне самоуправе, клуб ће увак макар правити младе нове шампионе. Никад нећемо одустати“, поручио је Мрваљевић.

Џудо клуб Раковица почео је са радом 1968. године у оквиру спортске секције, да би као самосталан клуб постао 1973. године. Шампион државе био је 12 пута, од чега последње три године узастопно. Џудисти овог клуба су учествовали на седам олимпијских игара. Једину медаљу са Олимпијаде из Раковице, освојио је Радомир Ковачевић на Олимпијским играма у Москви 1980. године.