Отворено о проблемима са становницима три месне заједнице

петак, 23. октобар 2015.

У Месној заједници „Скојевска“ у Раковици одржан је састанак са градских и општинских власти и директора комуналних предузећа са представницима скупштина станара и грађанима месних заједница „Видиковац 1“, „Видиковац 2“ и „Скојевска“.

Домаћин састанка био је председник Општине Раковица Владан Коцић, а на питања грађана одговарали су градски менаџер Горан Весић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директори комуналних предузећа „Градско стамбено“ Никола Ковачевић, „Београд пут“ Иван Тејић, „Београдски водовод и канализација“ Светозар Веселиновић, као и представик ЈКП „Зеленило Београд“.

Председник општине Владан Коцић је истакао да је ово један у низу сусрета с грађанима, како би надлежни покушали да брже и ефикасније решавају проблеме. Ово је нов квалитет у приступу проблемима јер грађани директно могу да комуницирају с надлежнима и надам се да смо на добром путу, поручио је Коцић.

Градски менаџер Горан Весић је поручио да је Београд град са много наслеђених проблема од којих све није могуће решити одмах али је важно је да се о њима разговара и да они који воде град чују шта грађане тишти.
„Директном комуникацијом с грађанима упознајемо се са проблемима… Овакав начин рада даје резултате и то се види по томе какву подршку ужива Српска напредна странка у Београду“,рекао је Весић.

Грађани Видиковца и Скојевског насеља између осталог пожалили су се на непрописно паркирање, али и на недостајућа паркинг места, затим на нелегалну продају око Видиковачке пијаце, запуштене контејнере, прокишњавање стамбених објеката.

Градски менаџер је прецизирао да је планирано проширење пијаце на земљишту које је у надлежности „Градских пијаца” како би се решио проблем камионске продаје на коју се жале становници Видиковца. Грађанима који су се жалили на подземне контејнере које је уградила претходна власт речено је да тај посао није само био лоповлук и скандал већ и злочин према Београду. Контејнери су пропали али их је претходна власт платила милионе евра. У наредном периоду, Градска чистоћа ће ове контејнере заменити у будућности рециклажним контејнерима у којима ће да се врши сепарација отпада.

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић је истакао да ће дати налог својим сарадницима да изађу на терен и сниме ситуацију, те да донесу одлуку шта може да се уради по питању безбедности. Да ли ће то бити заштитне ограде, стубићи или „лежећи полицајци”, одлучиће се заједно са грађанима. Такође, урадиће се и саобраћајна анализа где могу да се ураде нови паркинг простори, а ако се покаже као рентабилно, постоји могућност и да се постави „фаст парк”, по узору на онај на Ади Циганлији.

Директори комуналних предузећа директно су бележили конкретне предлоге грађана и најавили хитну реакцију у случајевима високих рачуна за воду, сређивања зеленила, чишћења улица и слично, док су грђаани могли и да се упознају са акцијом „Градског стамбеног” за мање поправке и радове у улазима стамбених објеката.