Capitol Park Rakovica- najveći ritejl park u Beogradu

уторак, 3. новембар 2015.

Capitol Park Rakovica, zajednička investicija britanske kompanije ‘’Poseidon Group’’ i belgijske ‘’Mitiska REIM’’, biće najveći ritejl park u Beogradu i prva destinacija za šoping i zabavu na opštini Rakovica.

Sa preko 108.000 stanovnika u Rakovici i velikim brojem stanovnika u susednim opštinama Čukarica i Voždovac, Capitol Park Rakovica će biti odlična lokacija za kupovinu u južnom delu Beograda. Nalaziće se u ulici Patrijarha Dimitrija u čijoj neposrednoj blizini živi većina stanovnika Rakovice.

Prva faza će se sastojati od preko 21.000 kvadratnih metara, uključujući ‘’DIS’’ hipermarket, bioskop, modne radnje i prodavnice obuće, elektronike, nameštaja, kozmetičke salone, prostor za sport i rekreaciju. Glavni akcenat je stavljen na mnogobrojne restorane i kafiće kako bi centar postao glavna destinacija za kupovinu u Rakovici.

Radoljub Đurić, direktor razvoja i investicija za srpski lanac supermarketa ‘’DIS’’, je rekao: ‘’Drago mi je da mogu da potvrdim da će ’DIS’ zakupiti više od 3.000 kvadratnih metara prostora u Capitol Park Rakovici kako bi poboljšao kupovinu za stanovnike opštine. ’DIS’ čestita ’Poseidon Group’ i ’Mitiska REIM’ na razvojnim planovima lokacije koja će osigurati da Rakovica postane čvorište za kupovinu u Beogradu, kao i na obezbeđenju posla za hiljade ljudi’’.

Rušenje i izgradnja bi trebalo da počnu u prvom kvartalu 2016. godine.

Poseidon Group

‘’Poseidon Group’’ je nezavisna kompanija koja upravlja investicionim fondom jedne porodice. Ove investicije su orjentisane na nekretnine i rudarski sektor. ‘’Poseidon Property’’ je deo firme ‘’Poseidon Group’’ koja se fokusira na Veliku Britaniju, CEE i SEE tržišta. ‘’Poseidon Property’’ ima evidenciju o uspešnom koinvestiranju sa privatnim investitorima od 2001. godine. U principu obezbeđuje razvoj, projekat, lizing i usluge upravljanja imovinom svojim koinvestitorima. Firma upravlja razvojem i investicijama u maloprodaji, poslovnom prostoru, stambenom i turističkom sektoru sa fokusom na ritejl sektor.

Mitiska REIM

‘’Mitiska REIM’’ je briselska kompanija koja se bavi menadžmentom ulaganja u nekretnine. ‘’Mitiska REIM’’ upravlja specijalizovanim fondom za nekretnine, ‘’First Retail International’’ (FRI) kompaniju sa investicionim kapacitetom od 200 miliona eura i ciljem pronalaska imovine za ritejl parkove u Evropi. FRI-jev trenutni portfolio predstavlja ukupnu investiciju od 100 miliona evra. Za investicije van Belgije, ‘’Mitiska REIM’’ ulazi u partnerstva sa iskusnim lokalnim partnerima u nekoliko evropskih zemalja, uključujući ‘’Poseidon Group’’ u Srbiji.

Gradska opština Rakovica

Jedan od prioriteta Gradske opštine Rakovica je stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje novih investicija. Od prvog dana Gradska opština Rakovica, na čijoj teritoriji će biti izgrađen Capitol park Rakovica, čini sve što je u njenoj moći da pomogne investitoru da se ta investicija što pre realizuje, što će dovesti do otvaranja velikog broja novih radnih mesta. Na taj način Gradska opština Rakovica pokazuje da je pogodna destinacija za investiranje i da lokalna samouprava stoji na raspolaganju svima koji žele da ulažu u opštinu.