Завршна конференција у Раковици

среда, 9. децембар 2015.

У Центру за образовање и културу Раковица одржана је завршна конференција пројекта „Развој предузетништа кроз промоцију производње органски узгајане хране”, који је финансирала Амвасада Краљевине Норвешке.

Учеснике конференције поздравио је председник Градске општине Раковица Владан Коцић, који је рекао да је поносан што је Раковица од почетка била укључена у пројекат.

„За потребе пројекта уступили смо парцелу која је претворена у огледно добро, где су полазници имали практичну обуку, док је наша општина је била домаћин и великом броју теоријских обука кроз које је прошло више од 400 полазника“, рекао је Коцић.

Менаџер пројекта, Вита Латиновић из Удружења „Ино фокус“, представила је најбитније информације о пројекту и његове резултате.

Пројекат је почео у јануару ове године, његова укупна вредност је 50.370 евра, од чега је Амбасада Краљевине Норвешке финансирала 85 одсто. Конзорцију пројекта чинили су Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима града Београда и удружење „Ино Фокус“, док су подржали градске општине Лазаревац, Земун Вождовац, Пољопривредна школа Београд, Економска школа Вождовац и ЈП „Градске пијаце“.

Градска општина Раковица је била део пројектног тима, а за потребе пројекта је уступила парцелу која је служила као огледно добро за практични део обуке. На тој локацији спроведена је прва фаза организације „Био баште Раковица“.

Кроз едукације у оквиру пројекта прошло је више од 400 младих, док је десет полазника одабрано за рад на развоју њиховог личног пољопривредног плана за сопствене њиве.