Раковица отвореног срца

петак, 1. јануар 2016.

Првог дана нове 2016. године, на платоу код Мекдоналдса на Видиковцу, Општина Раковица организoвала је традиционалну манифестацију „Улица отвореног срца“.

Велики број малишана и родитеља тог дана од 12 до 15 часова могло је да ужива у друштву аниматора, мађионичара, деда мраза, обезбеђене су представе за децу, наступи културно-уметничких друштава, као и мини-концерти. Празничној атмосфери су допринели и наступи Школе енглеског језика „Rainbow.“, Певачког друштва „Прело“ и Школе гитаре „Чупавко“. Велики број деце сликао се са маскотама, јунацима популарних цртаних филмова.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић делио је малишанима бесплатне пакетиће које је обезбедила издавачка кућа ЈРЈ „Мој издавач“ из Земуна. Пакетиће је добило више од 500 малишана који су посетили манифестацију.

Забава за најмлађе почела је још у 11 часова, када су два сата могли да уживају у бесплатном коришћењу клизалишта постављеног код Мекдонадса. У периоду од 13 до 14 часова, малишани су имали прилику и да уживају у бесплатним вожњама у луна-парку „Максимовић“.

На Улици отвореног срца у Раковици, активисти Канцеларије за младе ГО Раковица организовали су традиционалну хуманитарну продају црвених новогодишњих носића, куваног вина, чаја и других топлих напитака. Новац је намењен за наставак лечења малишана Вука Лојковића који болује од церебралне парализе.