ОДРЖАН 49. МЕЂУНАРОДНИ „БЕЛИ КРОС“ У КОШУТЊАКУ

недеља, 14. фебруар 2016.

На стадиону Спортског центра Кошутњак одржан је 49. Бели крос. Престижно атлетско такмичење и ове године окупило је велики број учесника из земље и иностранства. По пријатном сунчаном времену одржано је седам трка у којима је учествовало више од 600 атлетичара из Србије и региона.

Такмичење је званично отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

„Градска општина Раковица је суорганизатор Белог кроса и као председник Општине задовољство ми је да могу да поздравим све такмичаре, учеснике, организаторе и наравно да свима пожелим много среће и успеха. Надам се да ћемо, као и свих претходних година и ове уживати у квалитетном спортском надметању“, рекао је Коцић на отварању. Он је додао да је уверен да ће наредне године, на јубиларном 50. Белом кросу, бити још више такмичара, медија и публике.

Председник Градске општине Раковица је поделио и медаље и трофеје сениоркама, где је седми пут узастопно, у трци на 3.000 метара, тријумфовала најбоља српска дугопругашица Амела Терзић.

Признања најуспешнијим такмичарима у трци војске и полиције, као и тркама пионира, јуниора и сениора доделили су чланови Већа ГО Раковица Дарко Игњатовић, Томислав Пантелић, Филип Марјановић и Новица Барјактаревић.

И ове године највише такмичара традиционално је било у трци задовољства која је одржана на крају ове спортске манифестације.