ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ПАТРИЈАРХА ЈОАНИКИЈА

четвртак, 25. фебруар 2016.

Данас су почели радови на реконструкцији дела улице Патријарха Јоаникија на Видиковцу, која ће се радитиу две фазе.
Радове су посетили градски менаџер Горан Весић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, секретар Секретаријата за саобраћај Душан Рафаиловић и директор ЈКП „Београд пут“ Иван Тејић.
Градски менаџер је рекао да је у питању наставак радова у тој улици, јер је прошле године реконструисан један део, а сада се ради још километар пута који ће бити завршен 13. марта.
„У овој улици ЈКП „Београд-пут” примењује нови систем реконструкције где сливнике померамо у зелени појас. Тако спречавамо појављивање рупа у том делу где је слабије везивно ткиво јер приликом проласка аутобуса улегне асфалт и долази до проблема. Убудуће ћемо сливнике, где год можемо, склањати са улице и на тај начин обезбедити да она дуже траје. Улица патријарха Јоаникија се радити из два дела како се не би ометао аутобуски саобраћај. У општини Раковица тренутно радимо пет улица у вредности од око 45 милиона динара“, истакао је Весић и додао да општина Раковица све своје акције реализује у сарадњи са градом, на иницијативу грађана.
Председник Градске општине Раковица потврдио је да је ово само наставак одличне сарадње локалне самоуправе и града Београда.
„Веома је битно што ће сливници бити померени и постављени у меки појас. На тај начин ће нови асфалт дуже трајати, касније ће се радити нова реконструкција улице, што ће довести до уштеда у буџету“, рекао је Коцић.
Почетку радова, осим председника Владана Коцића, испред Градске општине Раковица почетку радова присуствовали су и председник Скупштине ГО Раковица Цвијетин Ђукановић и чланови Већа ГО Раковица Снежана Предојевић, Дарко Игњатовић, Филип Марјановић и Новица Барјактаровић.