ДАН ЖЕНА У СИГУРНОЈ КУЋИ

уторак, 8. март 2016.

Поводом 8. марта, Дана жена, народне посланице Марија Обрадовић, Душица Стојковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, одборница у Скупштини ГО Раковица Вера Јовановић и директорка Дома здравља Раковица Добрила Васић, посетили су Сигурну кућу.

Гости су честитали штићеницама Сигурне куће 8. март и уручили им пригодне поклоне. Председник Градске општине Раковица Владан Коцић уручио је свим дамама руже, док је за кориснице Сигурне куће обезбеђена одређена количина гардеробе и воћа.

Честитајући 8. март, народна посланица Марија Обрадовић између осталог је рекла да се нада да је то последњи празник који жене, жртве породичног насиља, проводе у Сигурној кући.

Директорка Дома здравља Раковица Добрила Васић понудила је свим заинтересованим женама и деци који се налазе у Сигурној кући, бесплатне лекарске прегледе у тој здравственој установи.

Весна Станојевић, координатор у Саветовалишту за жртве породичног насиља захвалила се гостима на посети и поклонима. Она је изразила очекивање да ће се новим најављеним законским решењима олакшати живот жена које су жртве породичног насиља.