ОБНОВЉЕН ДНЕВНИ БОРАВАК ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

четвртак, 17. март 2016.

Помоћница градоначелника Ирена Вујовић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и председник Градске општине Раковица Владан Коцић, обишли су данас адаптирани објекат Дневног боравка у Борској улици у Раковици који је део Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

Према речима Ирене Вујовић, проширење просторног капацитета овог објекта веома је значајно јер се на тај начин поспешује квалитет живота корисника тако што се повећава простор за радионице, чиме се омогућава још боља реализација програмских активности.

„У овом дневном боравку дупло је проширен капацитет и сада се располаже са око 300 квадрата. На овај начин Град Београд стално унапређује своје услуге и корисницима омогућава удобнији боравак. У реконструкцију овог објекта уложено је 805.000 динара и поред Града Београда средства су донирали ЈКП „Паркинг сервис”, Фондација „Ана и Владе Дивац”, Фондација „Ник Вујачић”, Ротари клуб „Скадарлија”, НВО „Радост деци”, фабрика намештаја „Линеа Милановић”, као и Светозар Стојановић“ рекла је Ирена Вујовић.

Она је додала да је услуга знатно побољшана, постављени су преградни зидови, зидне и подне плочице, ламинат, адаптирани су тоалетни простори и опремљена сензорна соба, што много значи за кориснике овог дневног боравка.

„Град Београд води одговорну социјалну политику и заједно са друштвено одговорним компанијама стално се трудимо да унапређујемо услугу. Овом приликом им захваљујем и позивам друге друштвено одговорне компаније да учествују у пројектима Града Београда. Захваљујем и Општини Раковица која је организовала хуманитарне акције чији је приход ишао у побољшање услуга дневног боравка“, рекла је помоћница градоначелника, која је овом приликом најавила и реконструкцију дневног клуба на Чукарици, изградњу новог дневног клуба на Вождовцу и скоро отварање Установе „Предах плус”.

Наташа Станисављевић је прецизирала да је капацитет објекта дневног боравка за 21 корисника и истакла да ово показује како сви заједно можемо да побољшамо услове и квалитет услуге у овом дневном боравку.

„И у наредном периоду ћемо се трудити да урадимо све што можемо и да издвојимо средства града, али и позивамо друге друштвено одговорне компаније да нам помажу како би наши корисници имали што боље услове. Објекат је комплетно обновљен, али ми смо увек на располагању како би донатори могли да се јављају и на тај начин додатно унапредимо садржаје“ нагласила је Станисављевићева.

Председник општине Раковица Владан Коцић захвалио је свим донаторима јер је, како је рекао, овај дневни боравак значајан за грађане Раковице.
„Сада имамо двоструко више простора, просторије су опремљене најновијом технологијом и корисници центра имају много боље услове за боравак“, рекао је Коцић.

У саставу Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју је 14 дневних боравака на територији града. Дневни боравци су отворени за прихват корисника радним данима од шест до 18 часова. Услуга подразумева дневни прихват, стручни рад на одржању и развоју социјалних, психофизичких функција и вештина, исхрану, превентивну здравствену заштиту, превоз од куће до дневног боравка и назад, као и укључивање у ширу друштвену заједницу.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и директор Дневног боравка Петар Јорданов, председник Скупштине ГО Раковица Цвијетин Ђукановић и чланови Већа ГО Раковица Небојша Ивановић и Филип Марјановић.