ТРИ ДАНА КАРНЕВАЛА У РАКОВИЦИ

уторак, 22. март 2016.

У Раковици увелико трају припреме за четврти међународни „Раковички карневал“. За разлику од претходне три манифестације, овогодишњи карневал трајаће три дана и трајаће од 1. до 3. априла.

Првог дана карневала (петак 1. април), у свим раковичким основни школама и вртићима, одржаће се маскенбал.

Другог дана карневала (субота 2. април), планирано је одржавање дечијег карневала. Тог дана од 12 часова, карневалском трасом продефиловаће више од 40 карневалских група раковичких основних и средњих школа. Жири ће бирати најбоље карневалске групе које ће представљати Општину Раковица на карневалима у земљи и иностранству.

Трећег дана (недеља 3. априла) такође од 12 часова, одржаће се Међународни карневал, када ће више од 40 група из земље и иностранства (Македонија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Бугарска, Грчка, Русија, Малезија) продефиловати карневалском трасом.

Свака карневалска трупа кретаће се карневалском трасом од 800 метара. Стајаће поред сваке од три бине где ће изводити свој перформанс у трајању од 4 минута. Главни перформанс изводиће се код треће, главне бине (раскрсница улица Патријарха Јоаникија и Видиковачки венац код видео клуба Жабац).

И ове године најмлађе посетиоце карневала ће забављати кловнови, аниматори, док ће карневалском трасом продефиловати и мажореткиње.

Посебни гости карневала и ове године биће представници Федерације европских карневалских градова (FECC), где је Раковички карневал члан још од 2013. године.