Обележен 40. рођендан Центра за културу Раковица

недеља, 27. март 2016.

Свечаном академијом под називом „Културни поглед у десет уметничких слика“, Центар за културу и образовање Раковица обележио је 40 година постојања и рада.

Пре почетка Академије госте су поздравили председник Градске општине Раковица Владан Коцић и директорка Центра за културу и образовање Раковица Наташа Николић.

Посетиоци су имали прилику да уживају у богатом културно-уметничком програму којим је прослављено четири деценије рада најважније културне институције на територији Раковице.

Химна Дечијег конгреса „Ја сам дете на врху планете“ изведена је уз кореографију балетске групе „Флекс“. Изведен је и одломак из представе „Аладин и чаробна лампа“, као и одломак из позоришне представе „Хамлет“, док је приказан и филм о Центру за културу и образовање Раковица.

Наступали су гудачки квартет „Мозаик“, блуз трио „Зона Б“, Певачко друштво „Прело“, трио виолине „Царвечева лира“, радијски дует Биљана Петковић и Весна Димић, док је Ивица Станчић са свим извођачима отпевао „Ово је Србија“.

Пре Свечане академије, одржана је Оснивачка скупштина центара за културу Србије и формирано је удружење „Друштво радника у култури Србије“, где су присуствовали представници 24 центара за културу Србије.

Одржан је и округли сто под називом „Истраживање нових могућности повезивања центара за културу Србије и размене програмских садржаја“.