ОТВОРЕН ПАРК ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ У РАКОВИЦИ

петак, 15. април 2016.

У Раковици је данас свечано отворен први парк за кућне љубимце. Парк на углу улица Гочке и 11. крајишке дивизије свечано су отворили председник Градске општине Раковица Владан Коцић, заменица секретара за комуналне и стамбене послове Драгана Коцић и Гордана Миљојковић координатор за сарадњу са медијима и интерну комуникацију ЈКП „Зеленило Београд“.
Изградњу парка иницирала је Градска општина Раковица, којој се обратио велики број грађана који држе кућне љубимце. Захваљујући одличној сарадњи са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове и ЈКП „Зеленило Београд“, парк је изграђен.
Председник Градске општине Раковица Владан Коцић је окупљеним суграђанима који су већ извели псе у новоизграђени парк, уручио храну за њихове кућне љубимце. Коцић се захвалио градским службама, пре свега Секретаријату за стамбене и комуналне послове и ЈКП „Зеленило Београд“, на одличној сарадњи која је резултирала изградњом овог парка.
„Раковица од овог парка има две користи. Осим парка за кућне љубимце овде у близини се налази и двориште Основне школе „14. октобар“, где су људи до сада изводили псе. Надамо се да ће власници паса сада схватити поруку и довести своје љубимце у овај парк, а не у школско двориште“, поручио је Коцић.
Осим председника, испред Општине Раковица отварању парка присуствовали су чланови општинског Већа Снежана Предојевић, Дарко Игњатовић, Томислав Пантелић, Небојша Ивановић, Филип Марјановић и Новица Барјактаровић.
Радове на изградњи парка извршило је ЈКП „Зеленило Београд“. Новоизграђени парк за кућне љубимце се простире на површини од 850 квадратних метара. На делу површине постављено је пет справа за дресуру и игру паса, док део парка заузима травната површина за истрчавање љубимаца. Изграђена је и пешачка комуникацијска стаза и уграђено је шест клупа за одмор.
За одржавање адекватних санитарно-хигијенских услова уграђене су две доги-пот канте и постављен је застор од мешавине шљунка и зеолита, док је цела површина ограђена жичаном оградом.