ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ЕКИПА ПРВЕ ПОМОЋИ

субота, 14. мај 2016.

У дворишту 15. београдске гимназије одржано је општинско такмичење екипа из прве помоћи. Такмичење су организовале три организације Црвеног крста (Раковица, Савски венац и Стари град), где је Црвени крст Раковица домаћин такмичења.

Манифестацију је, пред више стотина волонтера-учесника такмичења, отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

Ове године екипе три организације такмичиле су се у две категорије (омладина и подмладак), док су своје знање ревијално приказале и три екипе „петлића“, као и једна екипа коју чине особе са инвалидитетом.

Гости овогодишњег такмичења биле су екипе прве помоћи омладине и подмлатка из организација Црвеног крста Ужице и Црвеног крста Источна Илиџа, које су се такмичиле, без пласмана.

Сваке године у склопу програма обуке у пружању прве помоћи за грађане, Црвени крст Раковица, Црвени крст Стари град и Црвени крст Савски венац, обуче више од 500 ученика основних и средњих школа вештинама прве помоћи у свакој од ових општина. Више од 30 одсто младих који прођу основну обуку исказују интересовање и жељу да се даље усавршава у овој области и да се кроз програм прве помоћи укључе у рад организација Црвеног крста. Као резултат тога сваке године се организују општинска такмичења у пружању прве помоћи као својеврсна презентација рада у овој областим, на којима најуспешније екипе младих, практичним радом приказују стечена знања.