СТАРТ ПРВЕ ВОЖЊЕ ТРКЕ 1 „НАГРАДА РАКОВИЦЕ 2016“

субота, 11. јун 2016.

На Кошутњаку је данас одржана брдска ауто-трка „Награда Раковице 2016“ која се бодује у оквиру Шампионата Србије.
Пре почетка трке председник Градске општине Раковица Владан Коцић пожелео је возачима срећу истакавши да је поносан што се једна таква трка одржава баш у Раковици. Коцић је додао да је ово савршен начин да се промовише мото-спорт и да сви они који воле брзу вожњу, то практикују на тркама и стазама које су за то прилагођене, уместо на улици.
Најбржи у првој трци био је Витомир Цветић Суси који вози у класи 6 са временом 2:23,194, али у другој вожњи није возио те је прво место припало Алекси Радојковићу са збирним временом 5:07,651.
Најбржи у класи у укупном пласману, Алекса Радојковић вози у класи 7, где су се поред њега на постоље попели још и Ненад Вићентића и Јовић Никола. Вићентић је каснио само 0,277 секунди у односу на Радојковића и тиме опостао други у укупном пласману.
У класи 10 најбржи је био Драган Балачикић с временом 5:20,372, испред Животе Милића и Драгослава Станојевића. Живић је за победником каснио нешто мање од четири секунде.
У класи 1 било је неизвесно, али на крају Марко Марић који је био први и у првој вожњи односи победу испред Немање Калуђеровића, који је међу последњима стартовао и стигао до друге позиције и Луке Которчевића који је услед поновног старта успео да направи време за трећу позицију
Класа 2 такође је донела узбуђење у последњим тренуцима, где Милош Спасојевић и поред одличне прве вожње трку завршава као други 0,138 секунди иза Предрага Ламбаше који је победник у класи 2. Владимир Шекуларац заузео је трећу позицију са пет секунди заостатка.
У класи 6 Дукић Бранко био је други у првој вожњи, уз велики заостатак за Цветићем, али како Суси није стартовао другу трку, победа је припала Дукићу. Мирко Деретић био је једини у класи 3, као и Горан Тороман у класи 9, те су уједно били и најбржи.
У класи 4 најбржи је био Ненад Рајић, испред Дејана Илића уз предност од секунде и по и Мариа Захировића који је трку завршио на позицији три.
Међу Фићама, најбржи је био Марко Павловић, испред Бојана Филиповића и Саве Јанчевића. Радисављевић Радиша био је једини возач возач К2 категорије.
Сутра се на стази и Кошутњаку вози друга трка, којој ће претходити тренинзи. Позивамо све грађане који воле мото спорт да дођу на Кошутњак и уживају у такмичењу најбољих српских возача.