Обележен Светски дан детета

уторак, 20. новембар 2012.

Поводом Светског дана детета у уторак 20. новембра 2012. године у великој сали зграде Градске општине Раковица, Црвени крст Раковице је у сарадњи са општином Раковица организовао приредбу за децу основних школа.

У оквиру програма прочитани су литерални радови на тему дечијих права и дечијег виђења света, а омладина Црвеног крста извела је практичну радионицу из програма „Промоција хуманих вредности“ .

Поводом овог значајног датума, председник Скупштине Градске општине Раковица, који је отворио програм, изјавио је да Општина посвећује велику пажњу заштити деце, спроводећи низ акција.

„Општина је увела видео надзор у све основне школе у Раковици, уређени су прилази школама а тротоари којима деца пролазе заштићени су стубићима. Нашој деци школског узраста поклонили смо телефоне са паник тастерима, као и лаптопове, а изградили смо и читав низ мултифункционалних терена. Наравно да ћемо и убудуће обележавати овај дан, када је 1959. године Генерална Скупштина усвојила декларацију о правима детета. “, изјавио је Вујовић.