ОБИЛАЗАК РАДОВА У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ „ДАВОРИН ЈЕНКО“

среда, 20. јул 2016.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић и помоћница градског секретара за образовање и дечју заштиту Елена Билић, заједно са директорком Музичке школе „Даворин Јенко“ Слађаном Шегавчић, обишли су данас радове на текућем одржавању у тој музичкој школи у Раковици.

Музичка школа „Даворин Јенко“ обратила се крајем прошле године Општини Раковица са молбом за помоћ у финансирању радова на текућем одржавању у два објекта ове школе који се налазе у улици Мишка Крањца 7 и Гочка 40.

Градска општина Раковица је изашла у сусрет молбама Музичке школе „Даворин Јенко“ и сопственим средствима финансира радове на текућем одржавању у објекту у улици Мишка Крањца 7, где се ради на акустичној заштити и обнови пода у свечаној сали. Осим тога у школи је постављен и видео-надзор.

На објекту ове музичке школе у Гочкој улици у току су молерско-фарбарски и подополагачки радови.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић рекао је да се осим Музичке школе „Даворин Јенко“, радови на текућем одржавању одвијају и у осталим основним школама у Раковици.

„Ове године, у свих осам основних школа на територији Раковице уложили смо значајна средства на текућем одржавању. Могу да се похвалим да су директори и ђаци на крају крајева јако задовољни. Посебно бих истакао да смо сређивањем једног простора у ОШ „14. октобар“, успели да створимо услове да је школа покренула процедуру за формирање продуженог боравка за најмлађе ученике, што деценијама раније није био случај“, рекао је Коцић.

Помоћница секретара за образовање и дечју заштиту Елена Билић, похвалила је сарадњу тог Секретаријата са Градском општином Раковица.

„Секретаријат за образовање и дечју заштиту има изузетно добру сарадњу са Градском општином Раковица. Када је у питању интерес деце, ОПштина Раковица је увек ефикасна при свакој сарадњи. Овом приликом желим посебно да похвалим председника ОПштине Раковица зато што ћемо у веома кратком периоду имати велика улагања на текућем одржавању школа“, навела је Елена Билић.

Директорка Музичке школе „Даворин Јенко“ Слађана Шегавчић, захвалила се Градској општини Раковица на помоћи у текућем одржавању објеката ове школе.

„У последњих пар година Општина Раковица се, када је у питању Музичка школа „Даворин Јенко“, труди да нам помогне да функционишемо што је боље могуће. Ми радимо Општини Раковица на четири објекта. Претпостављам да знате који је то напор одржавати та четири објекта и захваљујући улагањима Општине Раковица ми функционишемо много боље него до сада“, рекла је Слађана Шегавчић.

Осим Музичке школе „Даворин Јенко“, радови на текућем одржавању, које сопственим средствима финансира Градска општина Раковица, одвијају се и у осам основних школа у Раковици.

У ОШ „Ђура Јакшић“ саниран је бетонски плато у школском дворишту, реконструисана је такозвана „летња учионица“, извршена је и санација водоводно-канализационе мрежу, док је планирано и постављање видео-надзора. Бетонски плато саниран је и у ОШ „Бранко Ћопић“. У ОШ „Владимир Роловић“ саниран је тротоар око школе и бетонски терен у школи, док је постављен и видео-надзор на објекту. У ОШ „Иво Андрић“, извршени су водоинсталатерски и гипсарски радови на објекту, док је хитно санирана водоводна шахта, која се урушила услед обилних падавина. У ОШ „Никола Тесла“, осим молерско-фарбарских радова санирана је бетонска површина на платоу испред главног улаза у школу. У ОШ „Франце Прешерн“ хитно је саниран део крова на фискултурној сали. У ОШ „Коста Абрашевић“ извршени су радови на хидроизолацији школске зграде „Дом пионира“.

У ОШ „14. октобар“ радови на електроинсталацијама, санацији подних облога, санација крова и молерско-гипсарски радови, биће готови током августа.